Hvordan beskytte seg mot hackere og virus?

HackingDet er mye man kan gjøre på egen hånd for å beskytte seg mot datavirus og hackere som privatperson. En tommelfingerregel er å aldri klikke på lenker i e-poster som du ikke kjenner igjen. Mange e-postleverandører har utviklet et spamfilter som ofte plukker opp e-poster som sendes til mennesker med intensjoner om svindel eller å spre virus.

Det er særs viktig å utøve forsiktighet rundt disse, og å aldri åpne eller klikke på eventuelle lenker. Det er alt vanligere at spam-e-post har en personlig tone, som ”my dear” eller ”did you get my last email?” i emnefeltet. Om du mottar en e-post fra banken din bør du også vise varsomhet. Banker sender aldri ut e-poster for å be deg om å logge inn på nettbanken din. Får du en e-post som dette bør varsellampene lyse.

Bruk kompliserte passord

Et godt råd for å beskytte seg mot hackere er å bruke såkalte sterke passord. Det beste er å bruke lange og innviklede passord som er vanskelig å gjette seg frem til. Det er også viktig å bruke forskjellige passord på forskjellige plattformer. Har du ett passord for alle dine sider, er det en smal sak for en eventuell hacker å gjøre stor skade straks hen har knekt koden.

Ikke benytt deg av fildelingssider

Klart, det er fristende å ha tilgang til et gratis virtuelt lager av film og musikk. Men husk at det er ulovlig å laste ned filer og torrents, og at du i tillegg er svært utsatt for å infisere maskinen din med virus. Det er svært enkelt å bake inn skadeprogrammer i filmer, musikk og andre filer.

Hold maskinen din oppdatert

Hold programvare og antivirusprogrammer oppdaterte til enhver tid. På denne måten gjennomgår du maskinen din for uregelmessigheter og antivirusprogrammet får gjort jobben sin. Takk også ja til oppdateringene av operativsystemer! Disse utvikles i takt med hackerne for bedre sikkerhet.en er at jo mer populært annet program, og idet. En trojansk hest er en uønsket programr seg på egen hånd. vert, og den kopierer