Hvordan få det beste lånet for deg?

Når du skal se etter lån er det mye å tenke over. Hva er det viktigste med lånet? Er det rentene, er det sikkerheten, eller er det mengden? Det kan være skummelt å ikke vite hva som er det beste valget å ta, derfor er det viktig med nok research før du tar det valget.

Når det gjelder forbrukslån er det ofte en større risikopremie enn ved andre lån, og det er fordi utlåneren ikke har noe som de kan ta dersom du ikke kan betale tilbake lånet. Altså har utlåneren ingen sikkerhet, i motsetning til andre lån hvor utlåneren har bolig eller bil som sikkerhet.

Regjeringen har det siste året strammet inn regler og praksis for forbrukslån. Først i markedsføringen, tidligere i år kom nye krav som begrenset hvem som kan få forbrukslån – ABC Nyheter

Lånets og din sikkerhet

Én ting er lånets sikkerhet fra en utlåners perspektiv, men en annen er hvor sikkert lånet er for låntakeren sin side. Ikke alle utlånere er like, de aller fleste er interessert i å tjene penger, og enkelte har ikke alltid rent mel i posen. Derfor er det lurt å sammenligne utlånere med Financepal.no for å se hvilket lån som lønner seg mest, men også for å se hvilke utlånere som er sikre for kundene.

Mer informasjon

Det finnes mange gode nyhetskilder og sikre nettsider hvor det er mulig å lese seg mer opp på emnet om lån. Det er aldri feil å ta til seg mer informasjon når det gjelder viktige avgjørelser som å ta lån.